Katja Pereira
relatietherapie (EFT), gezinstherapie (EFFT), relatietrainingen en trainingen/coaching Care4Doctors

Ik ben Katja Pereira en ik werk al meer dan 20 jaar als psychotherapeut. Ik vind het een prachtig vak. Ik geef vooral relatietherapie, gezinstherapie en aanvullende individuele behandeling als dat in die trajecten nodig blijkt. Ik ben gespecialiseerd in (de behandeling) van complex trauma en dissociatie en de gevolgen die dat kan hebben in relaties in de volwassenheid. Vanuit de Stichting EFT train ik hulpverleners in het kunnen geven van preventieve relatietrainingen.

Als relatietherapeut heb ik me gespecialiseerd in Emotionally Focused Therapy (EFT) en Emotionally Focused Family Therapy (EFFT). Dit is een wetenschappelijk bewezen methode gebaseerd op de hechtingstheorie, onze menselijke behoeftes in intieme relaties en hoe we onbedoeld met onze partner en/of kinderen in negatieve patronen terecht kunnen komen. Dit kan ook veel impact hebben in gezinnen en om gezinnen met opgroeiende kinderen een steun in de rug te bieden heb ik met collega’s Jaro van der Ende en Barbara Veldt Relatiepraktijken opgericht. Wij geven relatie- en gezinsbehandelingen, hebben preventieve relatietrainingen voor ouders met jonge kinderen en voor ouders met pubers ontwikkeld en bieden aanvullende individuele  trajecten als dat nodig blijkt.

Ik ben als psychotherapeut in meerdere therapeutische stromingen opgeleid en zie mezelf als integratief psychotherapeut. In de aanvullende individuele trajecten werk ik graag met schematherapie, EMDR en de lichaamsgerichte methode Sensorimotor Pyschotherapie. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en er blijft in dit vak altijd wel iets te leren. Ik doe daarom veel aan bijscholing.

Naast alle werkzaamheden op het gebied van ‘relaties’, heb ik samen met collega Jeanine van Leersum en Evelyne Pruymboom de krachten gebundeld in care4doctors. Een heel ander gebied. Wij willen graag ons steentje bijdragen aan het ondersteunen van artsen, zodat zij stevig kunnen blijven staan in hun veeleisende vakgebied. Wij bieden trainingen en coachingstrajecten voor artsen.

speciaal aandachtsgebied
Relatieproblematiek en de evt. impact van (complex) trauma en dissociatie.
Preventieve relatietrainingen voor ‘het gezin’.

Werkwijze
Relatietherapie (EFT/EFFT). Preventieve relatietrainingen voor het gezin (Relatiepraktijken). Coaching voor medici (care4doctors).
Aanvullende Individuele behandeling in gespecialiseerde ggz (voor bijv. traumagerelateerde problematiek).

Geen Contracten
Ik heb sinds 2015 geen contracten meer met zorgverzekeraars heb afgesloten, omdat ik vind dat de bemoeienis van de zorgverzekeraars binnen contracten te groot is geworden om nog kwalitatief hoogwaardige behandeling te bieden. U kunt hier een toelichting lezen en wat dit voor u betekent.

Werktijden
maandag: 10.30 – 18.30u
dinsdag: 13 – 21.30u
donderdag: 10.30 – 18.30u
vrijdag: 10.30 – 18.30u

Beschikbaarheid
Op dit moment heb geen plek om nieuwe trajecten te starten. (9-11-2020)

Registraties bij
NVP, LVVP, AVGP, vereniging EMDR Nederland en stichting EFT Nederland

Algemene gegevens
Big-registratienummers: 29060728116 (psychotherapeut) en 9060728125 (GZ-psycholoog)
KvK-nr: 34273768 | BTW-ID: NL003044785B90

CRKBO geregistreerd

Telnr: 06-18738261 (berichten alleen via beveiligde app Signal of Siilo)

Privacystatement
Klik hier om mijn privacystatement in te zien.

Kwaliteitsstatuut
Klik hier om mijn kwaliteitsstatuut in te zien.

 

LVVP-visitatielogo