Katja Pereira
Gespecialiseerde GGZ, relatietherapie (EFT), Care4Doctors, docent, coaching

Ik ben Katja Pereira en ik werk al meer dan 20 jaar als psychotherapeut. Ik vind het een prachtig vak. Ik geef relatietherapie, individuele behandeling aan volwassenen en coaching voor medici. Daarnaast geef ik les bij de Stichting EFT Nederland.
Als relatietherapeut heb ik me gespecialiseerd in Emotionally Focused Therapy (EFT) en Emotionally Focused Family Therapy (EFFT). Dit is een wetenschappelijk bewezen methode gebaseerd op de hechtingstheorie, onze menselijke behoeftes in intieme relaties en hoe we onbedoeld met onze partner en/of kinderen in negatieve patronen terecht kunnen komen. Dit kan ook veel impact hebben in gezinnen en om gezinnen met opgroeiende kinderen een steun in de rug te bieden heb ik met collega’s Jaro van der Ende en Barbara Veldt HoudmeVastinAmsterdam opgericht. Wij geven preventieve relatietrainingen voor ouders met jonge kinderen, voor ouders met pubers en ontwikkelen momenteel een training voor ouders in samengestelde gezinnen.
Ik ben als psychotherapeut in meerdere therapeutische stromingen opgeleid en zie mezelf als integratief psychotherapeut. In de individuele behandelingen werk ik graag met schematherapie, EMDR en de lichaamsgerichte methode Sensorimotor Pyschotherapie. Ik werk veel met (complex) trauma en dissociatie. Indrukwekkende trajecten met krachtige mensen die door (traumatische) ervaringen in hun jeugd problemen ondervinden. Naast de gesprekken kunt u eventueel ook een deel van de behandeling doen in een online beveiligde omgeving. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe intensief en op welke tijd u met de behandeling bezig bent. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en er blijft in dit vak altijd wel iets te leren. Ik doe daarom veel aan bijscholing.
Naast behandeling, bied ik ook coachingstrajecten voor artsen en heb ik samen met collega Jeanine van Leersum care4doctors opgericht.

speciaal aandachtsgebied
Relatieproblematiek en (complex) trauma en dissociatie.
Preventieve relatietrainingen voor ‘het gezin’.

Werkwijze
Relatietherapie (EFT/EFFT). Preventieve relatietrainingen voor het gezin (HoudMeVastinAmsterdam). Coaching voor medici (care4doctors).
Individuele behandeling in gespecialiseerde ggz voor (complexe) traumagerelateerde problematiek.

Geen Contracten
Ik heb sinds 2015 geen contracten meer met zorgverzekeraars heb afgesloten, omdat ik vind dat de bemoeienis van de zorgverzekeraars binnen contracten te groot is geworden om nog kwalitatief hoogwaardige behandeling te bieden. U kunt hier een toelichting lezen en wat dit voor u betekent.

Werktijden
maandag: 10.30 – 18.30u
dinsdag: 13 – 21.30u
donderdag: 10.30 – 18.30u
vrijdag: 10.30 – 18.30u

Beschikbaarheid
Op dit moment heb geen plek om nieuwe trajecten te starten. (12-5-2020)

Registraties bij
NVP, LVVP, AVGP, vereniging EMDR Nederland en stichting EFT Nederland

Algemene gegevens
Big-registratienummers: 29060728116 (psychotherapeut) en 9060728125 (GZ-psycholoog)
KvK-nr: 34273768 | BTW-ID: NL003044785B90

CRKBO geregistreerd

Telnr: 06-18738261 (berichten alleen via beveiligde app Signal of Siilo)

Privacystatement
Klik hier om mijn privacystatement in te zien.

Kwaliteitsstatuut
Klik hier om mijn kwaliteitsstatuut in te zien.

 

LVVP-visitatielogo